ИТ Новости - Хардвер

Gigabyte Mini Barebone - иднината на десктоп компјутерите

Gigabyte GB-BXA8-5545 Mini Barebone

Дали е ова иднината на десктоп компјутерите. Тоа е мислењето на Gigabyte, а Вие може да претпоставите колкава примена ќе има, особено веста дека е базиран на моќниот AMD "Richland" APU.

Димензии : 29.9 mm x 107.6 mm x 114.4 mm (1.18" x 4.24" x 4.5").

Прочитајте повеќе...

Toshiba Kira ultrabook со батерија до 22 часа

Компанијата Toshiba го претстави новиот модел Dynabook KIRA V654 со најистакнатата карактеристика 22 часа трајност на батеријата. Компјутерот е 13 инчен со резолуција 1366 x 768. Екранот е без допир и тежи 1.12 килограми. Постои можност за екран со повисока резолуција 2560 x 1440, но батеријата ќе држи двојно помалку. Веќе е излезен на пазарот во Јапонија по цена од 1445 долари.

Прочитајте повеќе...

Toshiba Kira ultrabook

Western Digital развиваат хард диск со капацитет 60TB

Благодарение на HAMR (heat-assisted magnetic recording) технологијата, капацитетот на дисковите може да се зголеми до 6 пати. Оваа технологија е откриена од Seagate, но Western Digital веруваат дека можат да ја искористат во пракса. Дисковите ќе бидат со капацитет од 60TB и се очекува да бидат на пазарот до 2016.

Прочитајте повеќе...

 

Визија

Да станеме Вашето омилено место за комплетен избор на ИТ опрема и услуги. Да нè препознавате како синоним за извонредност во сите аспекти на компјутерската технологија. Заедно да создадеме исклучителни вредности преку имплементација на современите информациско-комуникациски технологии. Повеќе...

Мисија

Целокупен технолошки напредок преку промоција на врвни технологии, квалитетна услуга и поддршка со компетитивни цени и задоволни потрушувачи.

Повеќе...

Контакт

 ул. Фрањо Клуз бр.2/1-4

 02 3 100 700

 info (@) ddcom.mk

Работно време:

Понеделник - Петок

09:00-17:00